Asko Antila tillbaka på Jeeves

Vi är glada att kunna meddela, att Asko Antila, som haft många olika roller med, och i Jeeves sedan 1994, i olika delar av världen. Nu valt att komma tillbaka till Jeeves. Detta efter att under några år arbetat med ett konkurrerande system.

Anledningen? ”Jag upplever att Jeeves har en tydlig vision och riktning, och att produkten fortfarande är unik. Det är roligt att Jeeves arkitektur fortfarande skapar bäst förutsättningar för kunderna att bli effektiva och nå sina mål. Självklart tror jag på Jeeves framtid. Annars hade jag inte börjat här igen” berättar Asko.

Affärsutveckling främsta drivkraften

Störst intresse har Asko för affärsutveckling. Något han upptäckte redan under studietiden i Lund där han läste ekonomi, produktion, organisation och beteendevetenskap. Starten i karriären var på ”användarsidan” inom logistik och produktionsfrågor. ”Att Jeeves var ett ERP-system lärde jag mig på ett bibliotek i Laholm när jag såg en annons i en tidning. På mitt dåvarande företag var vi i slutfasen att utvärdera olika affärssystem på marknaden och hade i princip redan valt ett annat system. Men jag ringde Assar Bohlin på Zeromation som övertygade mig att ge Bosse Oskarsson hos Cluster Data Väst chansen att visa systemet Jeeves. Vi tog då beslutet att investera i det då helt okända Jeeves, och sedan tog det inte lång tid innan jag valde att gå över till ”andra sidan” och Jeeves” säger Asko.

”Jag var lite avundsjuk på gänget som arbetade med att implementera Jeeves hos oss, de hade det mycket roligare, fick arbeta med nya utmaningar, träffa nya människor och lära sig nya verksamheter”

Med Jeeves över hela världen

Sedan Jeeveskonsultskarriären startade har det hänt mycket. Asko har varit med och startat upp företag med Jeevesinriktning flera gånger, både själv och ihop med andra, i olika delar av världen. På CV:t finns ett hundratal olika Jeevesprojekt han varit med i, på många olika typer av företag. Bland annat Tylö, Saab Rosemont och ABB Kabeldon. Han har även arbetat som Applikationschef här på Jeeves i Sverige.

”Jag är väldigt tacksam för min Jeevesresa, den har gett mig kunskaper och insikter från många olika företagskulturer och verksamheter i olika länder. Som konsult får man ofta reda på vart företaget är på väg innan förändringsplanerna blivit officiella. Vårt uppdrag var att plocka fram det bästa systemstödet för den nya inriktningen.

Jag har även haft förmånen att arbeta med att bygga upp relationer med återförsäljare, utbilda, visa hur man säljer och får ut mest från Jeeves som produkt. Att ha fått medverka i denna typ av projekt har verkligen gett mig mycket även på ett personligt plan.”

”Kommer arbeta för att Jeeves är ett system att räkna med i framtiden”

Nu kommer Asko gå in i rollen som Presales, där han får dra nytta av sina tidigare erfarenheter. ”Det ska bli kul att sälja Jeeves igen, vi är många i teamet med stort Jeeveshjärta, bred erfarenhet och kunskap, det kan bara bli bra. Min förhoppning är också att vi startar en ny resa, där vi koncentrerar oss på några branscher där jag tycker vi är det bästa ERP alternativet, att hjälpa våra kunder få ut maximal affärsnytta med Jeeves.” avslutar Asko.

Askos vision för bästa samarbetet mellan affärssystemsleverantör och kund:

  • Vi har ett ERP system som fungerar för dem
  • Vi är ett framgångsrikt företag som de ser ett långt partnerskap med
  • Vi har referenser inom deras område
  • Vi har personer/kontakter med ett kunnande inom deras områden
  • Vi vill att de ska se oss som rådgivare inte bara en leverantör