Möt Elinor Bohlin Andersson - Att våga och växa genom att utmana sig själv

Elinor

I den här artikelserien kommer du få träffa några av alla de härliga kollegor som jobbar med oss på Jeeves och i den första delen träffar vi Elinor Bohlin Andersson som numera gått vidare internt och nu jobbar för Forterro-koncernen som Jeeves ingår i. Men det började inte där så vi tar det från början. 

Berätta lite om dig själv Elinor!

- Jag är född och uppvuxen i Örebro men när jag var 19 år gammal åkte jag på mitt livs största resa till andra sidan jorden, Australien, där jag spenderade sju år med att studera, jobba och leva loppan. Jag tog min juristexamen 2015 och året efter valde jag att flytta hem till Sverige igen och började då nästa stora resa, den här gången på Jeeves.  

Vad spännande med Australien, kan du berätta lite mer om din tid där?

- Det var mitt intresse för att jobba med barn som tog mig till Australien som au-pair. Men sedan började jag jobba inom restaurangbranschen och bakade pizzor i 5 år på en italiensk restaurang i Canberra, Australien. Jag jobbade även deltid på en advokatbyrå som receptionist och exekutive assistent. Under en period jobbade jag även som läkarassistent och ansvarade för en privat klinik, men efter bara ett år insåg jag att det inte var vägen framåt för mig.

Vad var din första roll på Jeeves?

- Jag blev anställd på Jeeves som chefsassistent till dåvarande Director, Product Management, Magnus Grönvik. Jag minns mycket väl mitt första möte med Magnus. Det var 2016, nyligen hemkommen från Australien och med väldigt knackig svenska blev jag överlycklig över att först bli intervjuad av dåvarande COO Scott Malia som hade en väldigt bekväm amerikansk dialekt. Mötet med Scott gick bra men mötet med Magnus var väldigt kort där han efter några korta frågor sa, ”kan du börja på måndag?”. Innan jag förstod att Magnus var en tankspridd och fåordig människa, trodde jag att det var ett skämt att jag hade fått jobbet efter en så kort intervju.

- Väl på plats jobbade jag tätt ihop med Magnus och hans team av Product Managers för att ”hålla ihop” ett ganska geografiskt spretigt och entreprenörsdrivet gäng. Med många bollar i luften var det viktigt att se till att vi fokuserade på lanseringen av version 5 av Jeeves ERP som lanserades i oktober 2016, och min första och största uppgift var att ge stöd till Magnus och hans produktchefer i den lanseringen.

- Under åren mellan 2016 och 2019 var mina arbetsuppgifter fokuserade på att ge administrativ stöttning till Product Management med att hantera prislistor, dokumentation och annat material som hanteras och levereras av Product Management samtidigt som arbetet med framtida lanseringar fortsatte.  

Vad har du haft för roller sedan dess och vad har du gjort i de rollerna?

- Efter lanseringen av version 5 insåg vi snabbt att det behövs någon inom Product Management som ansvarar för våra lanseringar men det var inte förrän 2019 som jag officiellt fick rollen som Manager Launch & Product Management Operations då Alfred Gerum tog över rollen som Director, Product Management.

- Som Launch Manager var jag ytterst ansvarig för att se till att våra framtida produktlanseringar blev lyckade och med att få hela bolaget med på resan. Fram till augusti 2021 fokuserade jag på att bygga upp ett lanseringsteam som dessutom fick hantera en ganska stor förändring då vi gick från en lanseringscykel på 18 månaders mellanrum till att nu lansera fyra gånger om året. Teamet finns än idag, men med den grymma kompetensen Michaela Schattauer i spetsen, som även hon har gått vidare internt från Marknad till Product Management.

Vilken roll har du idag?

- I dag jobbar jag som Director, Corporate Projects Office på Forterro där jag ger stöd till vår ledningsgrupp för koncernen och ansvarar för att säkerställa att vi levererar enligt plan på de projekt som sträcker sig över hela organisationen samt att vi uppnår de mål vi har satt upp enligt femårs-planen.

Elinor Bohlin Andersson

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det absolut bästa med det här jobbet är alla kollegor jag har möjlighet att jobba med, både i Sverige och internationellt med kollegor runt om i Europa. Vi har ett fantastiskt team med så mycket potential och teamet fortsätter växa. En enligt mig rätt så uppenbar förmån med att jobba på ett stort företag som Forterro är utvecklingsmöjligheterna och även se andra kollegor utvecklas i sina roller för att ta sig vidare till nästa äventyr.

Vad är din erfarenhet av att göra karriär inom Jeeves & Forterro?

- Min resa på Jeeves och Forterro hade inte varit möjlig utan det stöd jag har fått från alla chefer och ledare på Jeeves. Det är till stor del tack vare den vägledning jag har fått från alla mina chefer genom åren men även de kollegor som jag haft förmånen att jobba nära som jag är där jag är i dag. Jag har kontinuerligt uppmanas av flera chefer och kollegor på Jeeves att utmana mig själv för att utvecklas och bygga på min kompetens, till sist blev jag uppmanad att söka jobbet på Forterro både av min chef och Jeeves VD.

Var är ditt bästa råd till andra som vill göra karriär?

- ’Fake it til you make it’ – och med det menar jag inte att du ska ljuga dig genom din karriär utan i stället tro att du klarar något som du kanske aldrig testat på eller trodde var helt omöjligt för dig att göra. Det är många gånger jag har hamnat i en situation där jag inte har någon aning om hur jag ska lösa problemet, och i stället för att säga nej så testade jag mig fram.

Vad gör du på fritiden?

- Förutom de dagliga promenaderna och diverse vandringar med Shippo, vår lilla pudel, så umgås jag mycket med min familj, klättrar en del, seglar på somrarna och åker skidor på vintrarna. Ibland sticker vi i väg på längre vandringar och det händer att vi tar oss ann några berg i både Norge och Sverige.

Finns det någon talang eller intresse som du har som inte så många vet om dig?

- Nej, jag är en öppen bok, ha ha! Men det kanske inte är många som vet att jag är en totalnörd och älskar allt vad gäller superhjältar, fantasy och spelet Call of Duty.

Tusen tack Elinor för en trevlig pratstund!

Håll utkik här på bloggen efter kommande artiklar om fler medarbetare och deras vardag här hos oss på Jeeves. Det kommer nämligen fler!Är du som läser det här nyfiken på hur det är att jobba hos oss, läs mer här