Ännu en hemvändare tillbaka till Jeeves ERP – Johan Lindgren!

Jeeves göteborg

Vad har du gjort fram tills idag?

Jag är född och uppvuxen i Umeå och flyttade till Sundsvall tack vare kärleken och började då på en liten återförsäljare av Jeeves ERP. Redan andra dagen fick jag ett kunduppdrag i Stockholm där jag skulle reda ut en differens i redovisningen, jag lyckades hitta den,  kunden blev nöjd och tillsammans med Helene Hyltefors, Mikael Brodin och Jens Johansson som alla än idag jobbar kvar på Jeeves tog vi oss an kundens utrullning runt om i världen. 2011 anställdes jag på Jeeves som ansvarig för lokaliseringar och 3 år senare var jag ansvarig för hela ekonomimodulen.

Efter 7 år som medarbetare på Jeeves tänkte jag att det var dags att testa på ett nytt affärssystem. Jag började då hos en kund till en stor ERP-leverantör där vi skulle göra en nyinstallation av affärssystemet. Jag trodde att jag med 20 års erfarenhet av affärssystemet skulle kunna bidra med min erfarenhet men man hade en helt annan filosofi om hur man implementerar affärssystem, något jag inte tyckte gagnade kunden. Lärdomen är att gräset inte är grönare på andra sidan och jag är glad att vara tillbaka på Jeeves där vi har samma syn på hur man bör arbeta för att gynna kunden i alla lägen!

Varför har du valt att komma tillbaka till Jeeves?

Under tiden jag varit borta har jag haft koll på Jeeves via LinkedIn och andra sociala medier och har sett att det ständigt händer nya saker vilket gjorde mig nyfiken. Även om Jeeves är en ”gammal” arbetsgivare så känns det som ett nytt företag. 

Jeeves ERP är också ett fantastiskt roligt system att jobba med och man kan väldigt snabbt utveckla kundens processer och förenkla för den enskilde användaren, något som är otroligt krångligt i andra affärssystem. Närheten till produktutvecklingen är också en styrka och inte minst en fördel för våra kunder. Jag ska väl inte heller sticka under stolen med att det är svårt att lära gamla hundar sitta. Även om jag inte kan alla delar av Jeeves så har jag förståelse för uppbyggnaden och vet jag hur man tar sig an nya kunder och projekt. Jag förstår systemet helt enkelt!

Vad kan man förvänta sig av Jeeves som arbetsplats?

Man kan förvänta sig roliga och utmanande arbetsuppgifter då kunderna har så olika affärsprocesser. Nu är det ju också speciella tider med tanke på pandemin, men Jeeves är en levande arbetsplats med roliga människor och karaktärer, vi gör mycket tillsammans och man har alltid kul på jobbet. Även fast jag inte officiellt hade börjat på Jeeves i julas så fick jag vara med på den digitala julfesten och det kändes otroligt roligt och välkomnande. En bra start innan den riktiga ”starten”!

Varför vill du jobba på Jeeves?

Det har hänt en hel del på de 2,5 åren jag varit borta, allt från hur jag nu on-boardades till hur man arbetar på Jeeves. Jag märker tydligt att alla interna processer förbättrats och sätten som kollegor kommunicerar sinsemellan är bättre: nu finns bra digitala verktyg på plats för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för medarbetarna. Både i rekryteringsprocessen, under on-boardingen och när man väl är redo att börja jobba på riktigt. Det gav mig ett väldigt bra intryck. Jeeves är proffsiga! Jag rekommenderar alla som är nyfikna på Jeeves att kolla in de tjänster som vi söker, det finns alltid något för någon!

Varmt välkommen tillbaka till oss Johan Lindgren!

 lediga tjänster hos Jeeves Läs om Maria som återvände till Jeeves