2017 års Jeeves-stipendium

Anonymous (not verified) June 2017

Årets Jeeves-stipendium för studenter vid Affärssystemprogrammet på Högskolan i Halmstad går till Amela Basic och Jessica Hesselgren för sin uppsats ”Service Dominant Logic och molnbaserade affärssystem” .

"Att sälja affärssystem som en tjänst istället för en produkt är en utmaning för hela vår bransch. Den vinnande uppsatsen handlar just om molnbaserade lösningar och ligger därför helt rätt i tiden", säger Christina Skogster Stange, VD för Jeeves Information Systems AB.

Christina Skogster Stange är glad över samarbetet med Högskolan i Halmstad och att hon får möjlighet att möta studenter som står på tröskeln till karriären. "Det är nästa generation som tar oss in i framtiden. Att satsa på och belöna engagerande och nytänkande studenter ser vi som ett hedrande uppdrag" 

Jeeves har de senaste tio åren varit involverade i Affärssystemprogrammet vid Halmstad Högskola, och flera av programmets studenter är numera anställda hos Jeeves. Många startar sin karriär på företagets traineeprogram som riktar sig till nyutexaminerade studenter. Programmet består av utbildning och praktiskt arbete lett av erfarna utvecklare och konsulter. Vid programmets slut slussas traineerna vidare till den tjänst som passar personens bakgrund och intresseområde bäst.

10 000 kronor
Jessica Hesselgren och Amela Basic tar i dagarna examen från Affärssystemprogrammet. De delar på prissumman 10 000 kr och är mycket glada att tilldelas årets stipendium:
– Det har varit en tuff resa, men detta är ett bevis på att det var värt det! 

Kriterier och motivering
Av elva uppsatser nominerades tre till 2017 års Jeeves-stipendium och vinnaren utsågs baserat på kriterierna: godkänd akademisk uppsats, ny kunskap inom affärssystem samt det som kännetecknar Jeeves; innovation. Förutom representanter från högskolan fanns i juryn en chef från Jeeves R&D avdelning. Juryn var enig om den vinnande uppsatsen och motiveringen löd:

Uppsatsen inom affärssystemområdet behandlar ett mycket aktuellt ämne som kan förändra hela branschen både vad gäller hur man jobbar, aktörsnätverk och nya affärsmodeller. Arbetet omfattar en studie om partners och leverantörers förändrade roller när affärssystem levereras som tjänst. Studien har identifierat utmaningar som molnbaserade affärssystem kommer att föra med sig för partners och affärssystemleverantörer. 

Foto: Louise Wandel, Högskolan i Halmstad