Topas Vatten Service effektiviserar med Molndrift

Anonymous (not verified) June 2017

Topas Vatten Service är en komplett systemleverantör av avloppslösningar. Verksamheten har sedan starten för 15 år sedan haft en stor tillväxt och behov av en förnyad affärssystemslösning har uppstått i takt med den. Valet föll på en förnyad version av Jeeves med drift i molnet.

Topas Vatten Service är ett företag som levererar produkter och tjänster för avloppsanläggningar. Företaget har funnits sedan 2003 och jobbar med kompletta avloppslösningar för såväl enskilda hushåll som föreningar, företag och kommuner.

Bolaget har en teknisk organisation som är anpassad för att ta ett helhetsgrepp kring infrastruktur och drift av avlopp för mindre samhällen. Topas Vatten Service hjälper konsulter med tekniska avvägningar, kommunala VA-aktörer som har egen drifterfarenhet eller samfälligheter med helhetslösningar och entreprenader. På företaget brinner man för att utnyttja sin gedigna erfarenhet från verkliga driftssituationer.

Behov av automatisering
Innan Topas Vatten Service implementerade Jeeves körde de ett affärssystem som enbart var uppsatt för service. Mycket information hanterades manuellt och det blev efter hand allt mer svåröverskådligt och systemet krävde mycket tid och stor arbetsinsats i anspråk. Systemet ”gick på knäna” och det var svårt att hålla ordning på tillvaron.

– Vi insåg att vi på något sätt måste börja automatisera vår serviceplanering och fakturering för våra avtalskunder. Vi har nu använt Jeeves sedan 2011 och ett av de främsta skälen till att vi valde Jeeves var att vi förstod att det skulle passa vår modell till ett attraktivt pris, säger Gustav Hedlund, IT och utveckling på Topas Vatten Service.

En del anpassning av systemet behövde göras, men Topas Vatten kunde ärva mycket av funktionaliteten från en annan kund med liknande lösning och på så vis spara in utvecklingspengar.

Topas Vatten Service har sedan några år tillbaka även digitaliserat sin arkivering för allt som rör levererade anläggningar i drift. Dokument för såväl reningsverk som pumpstationer, stora som små, arkiveras automatiskt i snygg och lättarbetad filstruktur. Man har också automatisk hantering av stora mängder fakturor, vilket gör att medarbetarna kan fokusera på andra uppgifter.

– Det vi har insett i efterhand är att Jeeves sparar in många administrativa arbetstimmar jämfört med tidigare, säger Gustav Hedlund.

Molnet ger nya fördelar
För ungefär ett år sedan valde Topas Vatten Service att gå över till molnet, mycket tack vare att de fick en prisvärd helhetslösning.

– Det finns saker som kan finslipas och justeras, men flytten till molnet var mycket smidig. Våra servicetekniker noterade knappt att något ändrats, säger Gustav Hedlund.

I samband med flytten till molnet gjordes en uppgradering från Jeeves v2 till Jeeves v4. Och när nu Topas affärssystem finns i molnet kan de också ta del av uppgraderingar av framtida releaser av Jeeves ERP på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt.

– Att slippa ha hand om egna servrar med allt vad det innebär är det stora mervärdet. Som IT-ansvarig är det skönt att slippa oroa sig för driften av ett affärskritiskt system internt. Det SLA som garanterar funktion och tillgänglighet, backuper etc. gör att vi kan fokusera på annat än själva driften. Vi slipper riskerna och allt utom utveckling och hantering i driftmiljö ingår till en fast kostnad varje månad. Avslutar Gustav Hedlund.

Läs mer om Topas Vatten här 

Läs mer om Jeeves i Molnet här